• Le Fourgeron

  Achter de traditioneel voorzijde van het huis (met rechts de deuren van de oude smederij, die nu gebruikt wordt als auto, fietsenstalling en hobbyruimte) komt men in de eetkamer met open haard. Vroeger was dit het gedeelte voor het maken van de karrewielen. In deze open haard kan ook (bij eventuele koude avonden) gekookt c.q. gebarbecued worden.

  Vanuit de eetkamer komt men in de keuken. In de keuken een fornuis op butagas en electra, een oven, een magnetron, een koelkast, een broodbakmachine, een poffertjespan, etc. Naast de keuken rechts vinden we de badkamer met wastafel, ligbad, douche en toilet. Het water is super vers en goed, nitraten en kalkvrij. ( kleine kraantje) De wasmachine en de droger staan in het gedeelte bij de ingang van het huis , naast de trap die naar boven gaat naar een van de slaapkamers.

  De keuken sluit aan op de salon met een open haard, televisie en audioapparatuur. Vanuit de keuken komen we tevens op de binnenplaats/binnentuin. Hier vinden we een opslag voor het open haardhout, een oliehok met tuinapparatuur, een atelier en een toegang tot de schuur. In de schuur staan 4 ligbedden.

  De bovenetage van het huis is te bereiken via de eiken deur in de eetkamer. Het daar achterliggende halletje geeft toegang tot een slaapkamer en een deur voor de trap naar boven.Boven bevinden zich nog drie slaapkamers met in totaal vier bedden. Een zgn. twijfelaar in de grote slaapkamer en 2 eenpersoons bedden aan elkaar , een tweepersoonsbed in de middelste slaapkamer en een tweepersoonsbed in de kamer aan de kant van de trap naar beneden. Deze laatse twee kamers kijken uit op de binnenplaats.

  De binnenplaats.
  Een klein vijvertje, een overdaad aan planten en bloemen. Deze plaats leent zich uitstekend voor ontbijt, zonnebad, diner, etc. Kortom ontspanning nabij het huis. Achter de schuur is nog meer tuin, met o.m. druiven, fruitbomen en struiken. Vanuit de binnenplaats is er (onder het afdak aan de linkerzijde) een deur naar het terrein met de twee vijvers met vissen, kikkers, salamanders , een waterschildpad en wat al niet meer.O ja, er zijn (soms) enkele katten aanwezig. Er zijn er van onszelf, maar zo nu en dan komen ook de buurkatten even 'goedendag' zeggen. Ze komen echter niet in huis.

 • La Maison Blanche

  Bij binnenkomst vanaf de straatzijde kom je in de grote tuinkamer met eettafel en zithoek, de openslaande (glazen)deuren geven toegang tot de tuin met een ruim terras op het zuiden voorzien van alle benodigde tuinmeubilair en een verplaatsbare buitenkeuken.
  In de tuinkamer gaat de trap naar een daarboven gelegen slaapkamer met 2 bedden.
  Een deur in de tuinkamer gaat naar een tussenruimte die weer toegang geeft tot salon en de keuken.
  De salon is voorzien van een zithoek, tv, audioinstallatie en een twijfelaar. De 2 ramen liggen aan de straatzijde(de voorzijde van het huis.)
  De keuken is voorzien van een kookeiland met alle voor een keuken benodigde apparatuur als magnetron, oven, kookplaat, koel-diepvriescombinatie en afwasmachine. Vanuit de keuken kom je ook weer naar het terras.
  De keuken geeft ook toegang tot de daar achter gelegen badkamer met inloop douche wastafel en toilet.
  Via het terras kom je in een achter de badkamer gelegen extra slaapvertrek met een daarbij behorende 2e badkamer ook voorzien van een inloopdouche, wastafel en toilet. Achter deze badkamer bevindt zich een overdekte patio voorzien van het nodige tuinmeubilair.
  Een hek geeft toegang tot de rest van de tuin en de vijvers die bij de beide huizen horen. Het hek is prettig voor onze gasten die een hond bij zich hebben zodat deze niet kan weglopen.
  Het huis heeft centrale verwarming.

Ger en Jos Sevink
36, Rue Jules Laurent
51300 Bassuet
Frankrijk
jos.sevink@gmail.com
telefoon Frankrijk: 0033 326731655
telefoon Nederland: 020 6766186