omgeving

Banken en pinautomaat

In Vitry le Francois (op 10km) zijn bij het postkantoor op het plein voor de grote kerk en rond de overdekte markt diverse banken met een pinautomaat.

De slager

Maar liefst drie slagers komen er wekelijks langs. Behalve vlees verkopen ze ook hors d'oeuvres en verschillende andere voorgerechten. Op dinsdagmiddag, woensdagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur en zaterdag middag omstreeks 13.00 uur. Hun aanwezigheid laat zich raden door luid geclaxonneer.

Groente of legumes

Elke vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur komt er een vrachtwagen langs met groente.

Supermarkten

In Vitry le Francois (op 10km) een Leclerc, Super U en twee maal een Aldi (op 10 en 12 km).

Markt

Markt is er elke donderdag- en zaterdagochtend in Vitry le Francois. Deze markt is zeker het aanraden waard (op donderdag) en voor de mensen uit de omgeving van sociaal groot belang.

Rommelmarkten of Brocantes, marché aux puces

Dezen zijn er op zondag van maart t/m september. En altijd meerdere in de omgeving. Informatie hieromtrent vindt u in de reclameblaadjes die wekelijks in de bus liggen. De Emmaüsgangers verkopen ook best aardige oude spulletjes. Emmaüs Epernay, achter het treinstation, is geopend op woensdag en zaterdag van 09.00 -12.00 uur en van 14.30 - 19.00 uur. Emmaüs Courtisols en Tours sur Marne zijn geopend op woensdag en zaterdag van 14.00 - 18.00 uur.

Champagne

Schitterende lokale Champagnes worden geproduceerd door onze naaste buren. Jean-Louis Chauré, l' Hoste, Longlas, Oudard Ortillon. Allen maken hun eigen Champagne. In het dorp zelf wordt door boeren, aangesloten bij een Cave Cooperative, ook de Blanc de blanc, Champagne rosé en Ratafia (aperitief) gemaakt. In totaal zijn er ongeveer 15 wijnboeren in Bassuet en er wordt (soms tegen een geringe vergoeding) altijd eerst geproefd! Fietsen en mountainbiken.

Fietsen en wandelen

De hele omgeving is zeer geschikt voor fietsers en wandelaars. Natuurlijk in de directe omgeving door de wijngaarden maar ook richting en rond het lac du Der (30 km van Bassuet). Er zijn vele (pas aangelegde) fietspaden.

Natuur

Ook in de omgeving van het lac du Der. Een schitterend 4800 ha water- en vogelreservaat. Bij uitstek geschikt voor vogelaars met o.a. kraanvogels en er zijn meerdere stranden!

Restaurants

Restaurants zijn er natuurlijk ook. Met de hieronder beschreven restaurants hebben we goede ervaring.
Restaurants in de buurt:

  • La Vanelle in Vanault les Dames, op het plein bij de fontein, op 10 km. Goed restaurant, geen kaart maar gewoon aanschuiven en u laten verrassen. Hoofdzakelijk voor de lunch maar diner is ook mogelijk. Zondags gesloten. Goedkoop
  • Le Bon Sejour, 24 Faubourg Leon Bourgeois, Vitry le François. Goed restaurant
  • En France - bij Place des Halles .Vitry le Francois redelijk goed
  • Le Grillardin- Place des Armes in Vitry le Francois
  • Le Cheval Blanc, Giffaumont-Champaubert (vlak bij het Lac du Der). redelijk goed restaurant, goed te combineren met een bezoek aan het Lac du Der ( 25 km van Bassuet) _ La grange aux Abeilles in Giffaumont-Champaubert - goed _ Le Petit Pari richting Lac du Der in Arrigny O delices de papilles in Matignicourt Goncourt erg goed.

Verder:

  • Vakwerkkerken zijn te zien in de omgeving van het lac du Der
  • Vissen in de vele rivieren en het Lac du Der
  • Golf courses in de omgeving van Bar le Duc ( mooi oud gedeelte vd binnen stad is een bezoekje waard) Er is een tennisbaan in Bassuet ( sleutel bij de burgemeester , mairie)

Ger en Jos Sevink
36, Rue Jules Laurent
51300 Bassuet
Frankrijk
jos.sevink@gmail.com
telefoon Frankrijk: 0033 326731655
telefoon Nederland: 020 6766186