Tour de Charme

Naast het comfort van het huis en de schoonheid van de wijngaarden in de directe omgeving is het belangrijkste aspect van Bassuet natuurlijk de Champagne zelf !
Schitterende lokale Champagnes worden geproduceerd door onze naaste buren. Met name de Champagnes van Jean-Louis Chauré,Oudart Ortillon ,Longlas en L Hoste verslaan de grote huizen telkenmale op concoursen en proeverijen in Frankrijk, België en Nederland. Meer dan de moeite waard dus om even in de straat achter het huis te kijken: rue de Vavray. Meestal zijn de boeren aanwezig s morgens vroeg of naeen uur of 5. l' Hoste (iets goedkoper), Longlas, Oudard Ortillon (leuk jong stel). Allen maken hun eigen Champagne. In het dorp zelf wordt door boeren, aangesloten bij een Cave Cooperative, ook de Blanc de blanc, Champagne rosé en Ratafia (aperitief) gemaakt. In totaal zijn er ongeveer 15 wijnboeren in Bassuet en er wordt (soms tegen een geringe vergoeding) altijd eerst geproefd!

U heeft Nederland verlaten. Via de prachtige Ardennenroute en wat meer zuidelijk doorgereden wordt het landschap groen en heuvelachtig. Afhankelijk van het seizoen toont het landschap velden met graan, koolzaad (wondergeel in de lente) en suikerbieten. De eerste druivenheuvels dienen zich aan. Bassuet is een gemeente in het Franse departement Marne in de regio Champagne-Ardennen en telt 293 inwoners (2005). De plaats ligt nabij en maakt deel uit van het arrondissement Vitry-le-François. 80 km beneden Reims, 180 km ten oosten van Parijs en 500 km ten zuiden van Amsterdam.Als men in Bassuet arriveert, rechts de afslag en dan weer links Het huis bevindt zich aan de Rue Jules Laurent 36.
Het witte huis op nr 40, Rue Jules Laurent.

Ger en Jos Sevink
36, Rue Jules Laurent
51300 Bassuet
Frankrijk
jos.sevink@gmail.com
telefoon Frankrijk: 0033 326731655
telefoon Nederland: 020 6766186